20 Ιουν 2013

Η καλοκαιρινή μας γιορτή!

Η πρόσκληση της γιορτής.Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας  στον προαύλιο χώρο του.Η γιορτή τελέστηκε με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και όπως κάθε χρόνο πήρε διαστάσεις πολιτιστικού γεγονότος που έχει καθιερωθεί για τους κατοίκους της περιοχής.Οι γονείς και οι κάτοικοι της περιοχής μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Καρλατήρα Διονυσία απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. 
Αμέσως μετά ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ', Δ' και Ε' τάξεων του Σχολείου υπό την καθοδήγηση της Μουσικού κ. Σαμαλέκα Αναστασίας.
Εν συνεχεία οι μαθητές του Γ'2 τμήματος παρουσίασαν υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Πριμηκυρίου Ευαγγελίας τη δική τους διασκευή του κλασικού έργου του Αριστοφάνη "Λυσιστράτη" .
Έπειτα οι μαθητές των Α', Β' και Στ' τάξεων τραγούδησαν τραγούδια με αγγλικό στίχο με τη βοήθεια των καθηγητριών Αγγλικών , κ. Καραγκιζοπούλου Πηνελόπης και Τσαντίλη Κωνσταντίνας.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση από τους μαθητές της Στ' με τίτλο : "Στη σκιά του γαϊδάρου" υπό τις οδηγίες του θεατρολόγου και ηθοποιού κ. Αρμένη Φώτη.

Η αφίσα του έργου από τους μαθητές της Στ'.
Σημαντική για την πραγματοποίηση της σχολικής γιορτής ήταν η συνδρομή του δασκάλου των Εικαστικών κ. Πηλιχού Ευστάθιου ο οποίος επιμελήθηκε τα σκηνικά της εκδήλωσης και βοήθησε στην 
κατασκευή των κοστουμιών για το θεατρικό της Στ.


Ακόμη,οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου παρουσίασαν μοντέρνους χορούς με συντονίστρια την χοροδιδάσκαλο Τριανταφύλλου Μαρία.

Οι μαθητές της Στ' τάξης έβγαλαν αποχαιρετιστήριο λόγο και τραγούδησαν με την καθοδήγηση της Μουσικού του Σχολείου κ. Σαμαλέκα Νατάσας ένα τραγούδι τους στίχους του οποίου είχαν γράψει οι ίδιοι.Η στιγμή αυτή ήταν έντονα συγκινησιακή για τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου καθώς με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θέλησαν να τους ευχαριστήσουν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στους μαθητές της Στ' αλλά και συμβολικών δώρων στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ζέρβα Δημήτριο. 

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η πλαισίωση της γιορτής με παραδοσιακούς χορούς συνοδεία ζωντανής ορχήστρας με μέριμνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.Υπεύθυνοι χοροδιδάσκαλοι ήταν: ο κ. Κυριακόπουλος Ευάγγελος και η κ. Τούντα Χριστίνα και οι μουσικοί που έπαιξαν ήταν: ο κ. Δρακονάκης Αντώνης (λαούτο) και ο κ. Γεωργάκαινας Δημήτρης (βιολί).Να σημειωθεί πως οι μουσικοί προσφέρθηκαν να καλύψουν το κομμάτι αυτό της εορτής χωρίς χρηματική αποζημίωση.
Παράλληλα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής από τους μαθητές που παρακολούθησαν μαθήματα στα απογευματινά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ,με υπεύθυνη την κ. Παναγιώτου Βούλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυρίες του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων (κ. Κρόκου Φιλίτσα, κ. Τζιγιάννη Νίκη, κ. Τσουβαλά Γιούλη και κ. Ρόδη Έλενα)μοίρασαν παγωτά και χυμούς σε όλους τους μαθητές για να τους γλυκάνουν για την προσπάθειά τους.

Οι λιλιπούτειοι μαθητές της Α' τάξης  χαρούμενοι που με επιτυχία πλαισίωσαν την γιορτή.