17 Ιουν 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ B.E.S.T ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας καθώς έλαβαν επιτυχώς μέρος στο πρόγραμμα  B.E.S.T (Bringing Europe to School Teachers) του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jean Monnet με επιστημονική υπεύθυνο την κ.Φωτεινή Ασδεράκη, Λέκτορα του τμήματος Δ.Ε.Σ  Πειραιά .
Στόχος του Προγράμματος αυτού ήταν η βαθύτερη ενημέρωση των μαθητών των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού σχετικά με την ιδέα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και τη φιλοσοφία της αρμονικής συνύπαρξης και προόδου των Ευρωπαϊκών λαών μέσα απο την ετερότητά τους. 
Ο τρόπος που επιλέξαμε να προσεγγίσουμε το θέμα συνδύαζε τις νέες τεχνολογίες, την τέχνη του Κινηματογράφου αλλά και την "9η Τέχνη" των Comic και του Animation. Τα παιδιά επέλεξαν πλήθος κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού μήκους και Animation νέας γενιάς με στόχο τον εντοπισμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε χώρας, τις διακρατικές σχέσεις και τη στάση της καθεμίας απο αυτές απέναντι στην ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά!
 Η εργασία απέσπασε πολύ καλές κριτικές και παρουσιάστηκε στη δεύτερη φάση του Σεμιναρίου του τμήματος ΔΕΣ του Πανεπιστημίου Πειραιά. 
Τα αποτελέσματα της έρευνας των παιδιών θα συμπεριληφθούν στο e-Gook και στο e-Game που προετοιμάζει το Πανεπιστήμιο και θα δημοσιευθούν. 
Στον παρακάτω σύνδεσμο σας παραθέτουμε ένα μικρό μέρος των αποτελεσμάτων της εργασίας.Συγκεκριμένα μόνο όσα Animation  αναφέρονται σε στοιχεία κουλτούρας και όχι  των διεθνών σχέσεων. Αν επιθυμείτε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόλοιπη εργασία, με χαρά θα σας ενημερώσουμε.
Καλό Καλοκαίρι!

Δείτε ένα απόσπασμα της εργασίας μας