30 Ιαν 2022

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 1ο Πανελλήνιο τουρνουά ανακύκλωσης μπαταριών

 

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της εκπαίδευσης αλλά και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση των μπαταριών, με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης των παιδιών για ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον, το σχολείο μας θα συμμετέχει στον διαγωνισμό που διοργανώνει η εταιρεία ΑΦΗΣ. Σκοπός του προγράμματος είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους κινητοποιήσουμε, ώστε να κατανοήσουν την σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση. Μέσα από ενέργειες θα ενημερωθούν οι μαθητές για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης μπαταριών και το όφελος που συνεπάγεται για το Περιβάλλον, την Δημόσια Υγεία, την Κλιματική Αλλαγή καθώς και την συσχέτιση με την Κυκλική Οικονομία.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού καλούνται οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους να συλλέξουν τις άδειες μπαταρίες από το σπίτι τους και να τις τοποθετήσουν στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ που θα έρθει στο σχολείο μας. Μόλις το περιεχόμενο του κάδου ξεπεράσει το μισό του ύψος, θα γίνει καταμέτρηση του βάρους των μπαταριών που συλλέχθηκαν και τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συλλογή βάρους θα κερδίσουν κάποιο έπαθλο.

Έπαθλα:

ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΘΛΟ: Κατασκευή ανακυκλωμένου rubber floor (max. 80 τ.μ. ανά νικητή) για 5 σχολεία (ένα από κάθε κατηγορία).

2ο ΕΠΑΘΛΟ: Αναδιαμόρφωση σχολικής αίθουσας (laptop, οθόνη τοίχου, προτζέκτορα, μικρόφωνο & ηχεία).

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ (για τα νικητήρια σχολεία): σε κάθε κατηγορία σχολείου, όποιο σχολείο βγαίνει 1ο , 2ο , 3ο , 4ο , 5ο όλοι οι μαθητές του θα κερδίζουν από ένα μπλουζάκι ενθάρρυνσης ανακύκλωσης.

Ελπίζουμε και στην δική σας συνεργασία!!!

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην ξεχάσετε ότι σήμερα έχουμε self test και δήλωση στην πλατφόρμα!!!