18 Ιουν 2015

Το παιχνίδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

  Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εκπονήθηκε το πρόγραμμα: ''Το παιχνίδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα''. Οι μαθητές του τμήματος  Δ'1 είχαν τη δυνατότητα να δουν το παιχνίδι όπως αυτό εξελίχθηκε με το πέρασμα των χρόνων. Ήρθαν σε επαφή με ομαδικά παιχνίδια που έπαιζαν συνομήλικοί τους στην Αρχαία Ελλάδα, δημιούργησαν τις δικές τους κούκλες, γνώρισαν την "πλαγγόνα" και κατασκεύασαν το δικό τους αντίγραφο. 







   Ιδιαίτερα ενθουσιάστηκαν με τη μουσειοσκευή που το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είχε την καλοσύνη να μας δανείσει, η οποία περιείχε, όχι μόνο πληροφορίες, αλλά και ακριβή αντίγραφα παιχνιδιών που έχουν διασωθεί και εκτίθενται στο μουσείο.





  Έκαναν σύγκριση των παιχνιδιών της αρχαιότητας με τα παιχνίδια της σημερινής εποχής και κάποια από αυτά τα έπαιξαν στο μάθημα της φυσικής αγωγής.
 Τέλος, οι μαθητές μίλησαν για το ρόλο της διαφήμισης, πώς αυτή λειτουργεί, αλλά και τι πρέπει οι ίδιοι να προσέχουν στην επιλογή παιχνιδιών. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 8 μηνών και εκπονήθηκε με την καθοδήγηση της καθηγήτριας αγγλικών κ. Ευαγγελίας Γεωργίου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ.Παρασκευής Σταματάκου.