16 Ιουν 2015

Διδακτική επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Την Τετάρτη 13 Μαΐου τα τμήματα Δ΄1, ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της χώρας υλοποιείται από το  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού & Θρησκευμάτων,  & Αθλητισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΠΕ και την ΕΟΚ, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των διδακτικών επισκέψεων των σχολείων.








   Σκοπός του προγράμματος ήταν να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού, πολιτισμού και ιστορίας στο κέντρο της σημερινής Αθήνας και παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού.




    Στη διάθεση των μαθητών, που επισκέφθηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο, τέθηκε ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν κάθε γωνιά του Σταδίου και να μάθουν την υπερδισχιλιετή ιστορία του. Τη γνωριμία τους με τα αθλήματα οι μαθητές  τη βίωσαν μέσω των προγραμμάτων Kids Athletics, τα οποία αφορούν το άθλημα του στίβου. Το πρόγραμμα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), το Kids’ Athletics, είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα. 










Τους μαθητές συνόδεψαν η δασκάλα του Δ΄1 κ. Τσάλλα Αικατερίνη και οι καθηγήτριες φυσικής Αγωγής κ. Πατσουλάκη Ευαγγελία και κ. Σταματάκου Παρασκευή.
Οι μαθητές μας επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Η ξενάγηση και η παρουσίαση από τους υπεύθυνους του προγράμματος είχαν πολύ ενδιαφέρον.