29 Απρ 2015

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Χαλκίδας

    Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες τους κ. Βασιλείου Παρασκευή και κ. Παπαμιχάλη Ελένη πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα: "Ο Αβαντούλης ξεναγείται".
    Τόσο η υπεύθυνη εκπ/κών προγραμμάτων όσο και όλο το προσωπικό της βιβλιοθήκης  καλωσόρισαν μ'ένα πλατύ χαμόγελο τους μαθητές .


    Οι μαθητές αφού γνώρισαν το χώρο της βιβλιοθήκης, το πώς λειτουργεί μια βιβλιοθήκη και πώς μπορούμε να δανειστούμε ένα βιβλίο (εντόπισαν διαφορές και ομοιότητες με τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας) , ετοιμάστηκαν για δράση...


    Χωρίστηκαν σε ομάδες και πήραν τις κατάλληλες οδηγίες.
Κάθε ομάδα έπρεπε να πάρει ένα βιβλίο και με βάση τις εικόνες να γράψει τη δική της ιστορία.







    Στη συνέχεια οι ομάδες των μαθητών έπρεπε να παρουσιάσουν τον τίτλο του βιβλίου με παντομίμα και  να διαβάσουν την ιστορία δείχνοντας τις αντίστοιχες εικόνες.
Τι λέτε τα κατάφεραν;
Να σας ενημερώσουμε λοιπόν ό,τι όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά πέρασαν υπέροχα αφού έγιναν συγγραφείς και ηθοποιοί. Ήταν μια μοναδική εμπειρία!




    Τέλος ευχαριστήσαμε όλους τους εργαζόμενους στη Βιβλιοθήκη για την άψογη φιλοξενία τους και τους ευχηθήκαμε  "Καλό Πάσχα!"