29 Απρ 2015

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου -2 Απριλίου 2015

    Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 προσκαλέσαμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Έλενα Γλωσσιώτη, που είναι και μητέρα τριών μαθητών του σχολείου μας. Θέλαμε οι μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με τη συγγραφέα, να γνωρίσουν και να καταλάβουν ότι ο/η συγγραφέας ενός παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου μπορεί να είναι και ένας άνθρωπος οικείος σε μας, ο διπλανός μας ή κάποιος γνωστός μας.
Οι μαθητές των τάξεων  Α΄, Β΄ και Ε΄2 είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από την ίδια τη συγγραφέα να αφηγείται το παραμύθι:  "Ο βοσκός της θάλασσας και η Αφρομαλλούσα" που απέσπασε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικής λογοτεχνίας στην κατηγορία: "Παραμύθι προσχολικής ηλικίας".
     Παράλληλα  με τη συγγραφέα η κ. Σοφία Ρούσσου  συμπλήρωνε την αφήγηση με  θεατρικό  παιχνίδι.






    Στο τέλος οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γίνουν δημοσιογράφοι και να θέσουν στη συγγραφέα διάφορα ερωτήματα και προβληματισμούς τους.
Με χαρά η κ. Γλωσσιώτη απάντησε στις ερωτήσεις τους.




    Λίγο πριν την αποχαιρετήσουν, της ζήτησαν να τους υπογράψει τους όμορφους σελιδοδείκτες (κοχύλια-ιππόκαμποι) που είχαν ετοιμάσει από πριν. Φυσικά και δεν τους χάλασε χατίρι!





Σας ευχαριστούμε πολύ 
κ. Έλενα Γλωσσιώτη