15 Μαΐ 2018

Διδακτική επίσκεψη στο αρχοντικό του Νικολάου Κριεζώτη

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του  Σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους  δασκάλους τους  κ.Κώστα Κοτρώνη, κ.Αντωνιάδη Αμανάτιο και κ.Σταματοπούλου Πολυξένη  πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Τριάδα Ευβοίας στο αρχοντικό του Νικόλαου Κριεζώτη και στα Βρυσάκια Ευβοίας (χώρος της ομώνυμης μάχης)  στα πλαίσια της δράσης: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821:Ψηφιακό Αρχείο», που πραγματοποιείται  με σκοπό  τη συλλογή  ιστορικού υλικού για τη δημιουργία ψηφιακού αρχείου  και την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.







Τους μαθητές υποδέχτηκαν η Αντιδήμαρχος Διρφύων -Μεσσαπίων κ.Μαρία Βασιλείου και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου΄΄ Νικόλαος Κριεζώτης΄΄ κ.Μιμίκα -Τσάλα Αρβανίτη. Οι μαθητές  ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου για τη ζωή και το έργο του Νικόλαου Κριεζώτη. Είχαν τη δυνατότητα να δουν φωτογραφικό υλικό  στο «Κριεζώτειο» αρχοντικό, που για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και να επισκεφθούν την Αγία Καλλιόπη, παρεκκλήσι που φτιάχτηκε προς τιμή της Καλλιόπης Τζαβέλα- Κριεζώτη. Στο τέλος δόθηκαν  ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά για το σχολείο μας. Η φιλοξενία ήταν άψογη  και γι΄αυτό  ευχαριστούμε θερμά.









Οι μαθητές  επίσης επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Τριάδας  στο οποίο φυλάσσεται ένα μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της οικογένειας  Κριεζώτη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Δ/ντή του σχολείου κ.Δημήτριο Ντόβα και τους εκπαιδευτικούς για τη φιλοξενία.





 Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κώστα Μπαϊρακτάρη για την εξαιρετική  ξενάγηση σε όλες τις φάσεις  της  διδακτικής επίσκεψης , που μάγεψε εκπαιδευτικούς και μαθητές.