18 Νοε 2016

Επίσκεψη στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

                 '' Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ...ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕ''


Την Παρασκευή 4-11-2016 το τμήμα Δ΄1 του σχολείου μας με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό κ. Μαυραγάνη Βασίλειο επισκέφτηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλκιδέων. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους χρήσης του οδικού δικτύου και η εκπαίδευσή τους στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ως πεζοί και ποδηλάτες.Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας όχι μόνο θεωρητικά αλλά και βιωματικά, με πρακτική άσκηση.
Συγκεκριμένα έμαθαν πώς να κινούνται με ασφάλεια μέσα στην πόλη, πώς να περνούν ένα δρόμο από τη διάβαση πεζών ελέγχοντας αν υπάρχει κίνδυνος, πώς να κινούνται σε έναν δρόμο που δε διαθέτει πεζοδρόμιο και πώς να συμπεριφέρονται όταν είναι επιβάτες σ' ένα όχημα.


Τέλος έκαναν ποδήλατο στον ποδηλατόδρομο φορώντας προστατευτικό κράνος και τηρώντας τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς που είχαν μάθει νωρίτερα.
Οι γνώσεις που αποκτά το παιδί, ως πεζός, ως ποδηλάτης και ως μελλοντικός οδηγός αποτελούν επένδυση για ένα ασφαλές μέλλον,χωρίς ατυχήματα.
Στο τέλος κάθε παιδί πήρε ένα Δίπλωμα για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ''Κυκλοφοριακής Αγωγής''.