23 Δεκ 2016

Γιορτή Πολυτεχνείου


                              17 Νοέμβρη 1973 -    17 Νοέμβρη 2016

                                                   

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η εορταστική εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε αρχικά με τη συζήτηση των μαθητών για το νόημα της επετείου.Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο δάσκαλος του τμήματος ΣΤ΄1 κ.Αντωνιάδης Αμανάτιος.
Στη συνέχεια οι μαθητές του  τμήματος ΣΤ΄1 διάβασαν το χρονικό των τριών ημερών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 Έγινε απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του ΣΤ΄2 και διαβάστηκε  η δήλωση του Γ.Σεφέρη.   Ακούστηκε  επίσης η διακήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  έγινε προβολή των βίντεο : Η εξέγερση, Εισβολή στο Πολυτεχνείο  - Ματοκύλισμα, Προσκύνημα - Οι νεκροί του Πολυτεχνείου, Το σφαγείο
Οι θεατές επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, (οδηγό του τανκ και  δημοσιογράφο).Ακούστηκαν τα τραγούδια: Τα παπαγαλάκια, Μη με ρωτάς, Ο δρόμος, Ένα το χελιδόνι
Υπεύθυνοι  για την εκδήλωση ήταν οι δάσκαλοι των τμημάτων  ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2: κ.Αντωνιάδης Αμανάτιος και κ.Σέττα Ευμορφία, η καθηγήτρια Πληροφορικής κ.Καρατζιά Μαρία και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Σεβροπούλου Ευαγγελία.