18 Νοε 2016

Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

                                    ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1940 - ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2016


                                       76 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ

Στην  κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου  2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Η σχολική εορτή ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Δ/ντριας του σχολείου μας κ. Καρλατήρα Διονυσίας, η οποία  διάβασε και το μήνυμα  του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Νίκου Φίλη, για τη σημασία του εορτασμού αυτής της μέρας.Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός κ. Πριμηκυρίου Ευαγγελία εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Ακολούθησε χρονικό  επενδυμένο με  δρώμενα και οπτικοακουστική προβολή από τους  μαθητές του τμήματος  Ε'2 με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς  κ. Σταματοπούλου Πολυξένη και κ. Μπαζώτη Σωτηρία.


Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων οι μαθητές του τμήματος Ε΄2   τραγούδησαν: ''Τα λουστράκια'' Οι μαθητές του τμήματος Ε'1 με υπεύθυνο τον δάσκαλό τους κ. Κοτρώνη Κων/νο απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν το τραγούδι: ''Ο Ναπολιτάνος''


'

Το θεατρικό: ''Ο πόλεμος στη Χαλκίδα'' παρουσίασαν οι μαθητές του τμήματος Ε΄3 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Πριμηκυρίου Ευαγγελίας. Μας μετέφεραν στα χρόνια της κατοχής στην πόλη της Χαλκίδας  και βιώσαμε γεγονότα τα οποία συνέβησαν στον τόπο μας την περίοδο εκείνη.


Οι μαθητές του τμήματος  Ε'3 τραγούδησαν τα τραγούδια: ''Γυναίκες Ηπειρώτισσες'' και ''Το τραγούδι της λευτεριάς''.

Την προετοιμασία της χορωδίας είχε αναλάβει η καθηγήτρια Μουσικής κ. Σεβροπούλου Ευαγγελία.

Οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και στο τέλος ακούστηκε  ο Εθνικός μας Ύμνος.