19 Οκτ 2015

Εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Επίσκεψη Ολυμπιονίκη

   Σαν επισφράγισμα των  δράσεων  για την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού  που ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς αγώνες, την Tετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 επισκέφθηκε  το σχολείο μας η Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, κ. Ευτυχία Καραγιάννη, που βραβεύτηκε με το αργυρό μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Τη συνόδευαν οι προπονητές του καράτε κ. Χρήστος  Κουτρούμπας  και κ. Χριστίνα Μπασούκου.




   Υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την Ολυμπιονίκη και θεωρήσαμε ότι ήταν μεγάλη τιμή για το σχολείο μας, να το επισκεφθεί ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε για ένα τέτοιο ιδανικό. Η Ολυμπιονίκης μας μίλησε για την πορεία της, τη συμμετοχή της στην αρχή σε τοπικούς αγώνες,  στη συνέχεια σε πανελλήνιους αγώνες, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, για την εμπειρία της, για την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, για τη σημασία που έχει όχι τόσο η νίκη όσο η προσπάθεια, η συμμετοχή. Ενημέρωσε τους μαθητές για το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Επισήμανε την αναγκαιότητα της άθλησης  του σώματος στη ζωή μας αλλά και της πνευματικής υπεροχής.  Απάντησε με υπομονή σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών. 



   Η Ολυμπιονίκης  έγραψε τις καλύτερες ευχές της και υπέγραψε τις  13 αφίσες  (όσα και τα τμήματα του σχολείου μας ), που έφεραν φιλοτεχνημένους  από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης , τον Φοίβο και την Αθηνά, τα σύμβολα (μασκότ) των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.



   Με αφορμή την παρουσία της αθλήτριας  η Δ/ντρια του σχολείου μας κ. Καρλατήρα Διονυσία μίλησε για την ανάγκη των στόχων που θα πρέπει να έχουν οι μαθητές μας, στην αρχή μικρών καθημερινών και στη συνέχεια μεγαλύτερων για να φτάσουν τελικά στον σκοπό τους. Μας υπενθύμισε, με αφορμή το πρόγραμμα που είχε πραγματοποιηθεί παλαιότερα από όλα τα τμήματα του σχολείου μας για τον ποιητή Καβάφη, ότι σημασία έχει  όχι τόσο η ίδια η Ιθάκη, όσο το ταξίδι , οι δοκιμασίες που περνάς για να φτάσεις  στην Ιθάκη σου. Σημασία έχει να αγωνίζεσαι καλά. Νίκη ζωής αποτελεί η συνεχής δοκιμασία, η άμιλλα, η αναγέννηση, όλα συνυφασμένα με το χαρακτήρα του Έλληνα.



   Στο τέλος μαθητές του σχολείου μας, έδωσαν στην αθλήτρια ένα  αναμνηστικό δώρο, συμβολικό,  ένα τρισδιάστατο  περιστέρι που κρατούσε στο ράμφος του ένα κλωνάρι  αγριελιάς, τοποθετημένο σε μια όμορφη γλάστρα.