15 Οκτ 2015

Εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

   Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2015 όλοι οι μαθητές του  σχολείου μας συμμετείχαν σε εκδηλώσεις με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Φέτος η ημέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την έννοια του Ολυμπισμού, τα ιδεώδη και τις αξίες του, καθώς και στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα. Εξελίχθηκε σε γιορτή αθλητισμού, κίνησης, έκφρασης, χαράς και δημιουργίας.
   Οι μαθητές αφού πρώτα ενημερώθηκαν για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων με την προβολή σχετικών ντοκιμαντέρ και ταινιών, συζήτησαν για τα Ολυμπιακά ιδεώδη και  στη συνέχεια  συμμετείχαν σε εικαστικά εργαστήρια, ζωγράφισαν, έφτιαξαν κολάζ και χειροτεχνίες. Ακολούθησαν μουσικοκινητικά δρώμενα  και τραγουδήθηκε ο Ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων.


Η αφίσα που έφτιαξαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης με την καθοδήγηση της καθηγήτριας εικαστικών κ. Κεμανέ Ιωάννας.



Στεφάνια ελιάς κατασκεύασαν οι μαθητές της Β΄ τάξης


   Μετά από την παρουσίαση από τις καθηγήτριες φυσικής αγωγής κ. Μουσελίμη Αρετής και κ. Σταματάκου Παρασκευής των ολυμπιακών και των παραολυμπιακών αθλημάτων, οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια. 
Συγκεκριμένα η Α' τάξη  παρουσίασε τη "Λαμπαδηδρομία", η Β΄ τάξη συμμετείχε σε "Αγώνες ταχύτητας τυφλών", η Γ΄ τάξη  έδειξε πώς παίζεται το "Baseball", η Δ΄ τάξη συμμετείχε στο "Καθιστό Βόλεϋ", η Ε΄ τάξη έπαιξε "Boccia" και η ΣΤ΄ τάξη συμμετείχε σε τουρνουά πινγκ-πονγκ και σχημάτισε με χορευτικό τους Ολυμπιακούς Κύκλους.


Οι μαθητές της Α΄ τάξης στη Λαμπαδηδρομία




Η Β΄ τάξη στους αγώνες ταχύτητας για τυφλούς





Η Γ΄ τάξη παίζει Baseball



Boccia από τους μαθητές της Ε΄ τάξης





Μαθήτριες της  ΣΤ΄ τάξης σχηματίζουν τους Ολυμπιακούς Κύκλους


Στο τέλος της ημέρας οι μαθητές όλων των τάξεων  συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του προαυλίου και  οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης παρουσίασαν με βηματισμό τις ολυμπιακές αξίες με μορφή καρτελών.