30 Μαρ 2022

Διάθεση και διενέργεια self test


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προμηθευτούν από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου τρία (3) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Νέα ενημέρωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας για τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών, που στο εξής θα μειώνονται σε ένα την εβδομάδα.

Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. Θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα. (04/04/2022).

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 31 Μαρτίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν το τελευταίο self test της εβδομάδας που διανύουμε, για τον ερχομό τους στο σχολείο την Παρασκευή (01/04/22).