21 Οκτ 2021

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

 


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας οργανώθηκαν δράσεις  στις ώρες του μαθήματος της φυσικής αγωγής με σύνθημα "Το σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά".

Οργανώθηκαν από του καθηγητές Φυσικής Αγωγής Μουσελίμη Αρετή και  Τριανταφύλλου Κών/νο δράσεις διαμορφωμένες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, με βασικό στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στην δημιουργική άθληση χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

Στις μικρές τάξεις (Α-Β) μοιράστηκαν όργανα γυμναστικής και τα παιδιά κλήθηκαν χρησιμοποιώντας τα ατομικά ή σε ζευγάρια να κινηθούν ελεύθερα στο χώρο με πρωτοτυπία κινήσεων και χρήση των οργάνων.


Οι τάξεις Γ΄ και  Δ΄ χρησιμοποίησαν καθημερινά αντικείμενα όπως καρέκλες  και τραπέζια για να γυμναστούν δημιουργικά.


Οι τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ αγωνίστηκαν σε ομαδικά παιχνίδια που είχαν δημιουργηθεί  μέσα από τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε να μπορούν να παίζονται σε οποιοδήποτε χώρο.

 

Οι μαθητές μας έμαθαν σήμερα πως μπορούν να αθλούνται δημιουργικά πέρα από την ενασχόληση σε αθλητικούς συλλόγους. Μόνοι στο σπίτι, με τα αδέρφια τους, με τους φίλους τους στις αυλές και την παιδική χαρά χρησιμοποιώντας μόνο τη φαντασία τους.