26 Μαρ 2015

Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Την Παρασκευή  6 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε  στο χώρο του σχολείου μας εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες:

 -Συζητήσεις ανάμεσα στους μαθητές στις τάξεις με θέμα: «Πώς εκδηλώνεται η βία ανάμεσα στα παιδιά, τι μπορεί να κάνει η τάξη μας / το σχολείο μας για να περιοριστούν και να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα περιστατικά βίας;»  


-Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας, που ανταποκρίνονταν στο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο των μαθητών, ακολουθούμενες από σχετικές συζητήσεις και περαιτέρω δράσειςΗ Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Καρλατήρα Διονυσία κάνει διαλογική συζήτηση με τους μαθητές για την ενδοσχολική βία, τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισής της.
Ο Δάσκαλος του ΣΤ΄1 κ. Αντωνιάδης Αμανάτιος ενημερώνει και συζητά με τους μαθητές για τα είδη της ενδοσχολικής βίας.Οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα "Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός"
Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ΄1, ΣΤ΄2 και Ε΄2 παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα που αυτοσχεδίασαν με θέμα την ενδοσχολική βία με την καθοδήγηση της δασκάλας του τμήματος Ε΄2 κ. Σπανού Αικατερίνης.