8 Μαρ 2013


Το βιβλίο παράθυρο στον κόσμο

Οι μαθητές  της Δ΄τάξης του σχολείου μας στην ώρα του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας,άνοιξαν ένα παράθυρο στον κόσμο των βιβλίων της συγγραφέα κυρίας Ζαχαρούλα Καραβά. Πέταξαν με τις ιστορίες της από την αρχή της χρονιάς κι έφτασαν ως την Άνδρο με το βιβλίο: «΄Ενα καπέλο στη θάλασσα», ταξίδεψαν ως το μικρό σχολείο των Κονιστρών της Κύμης με το:«Η δασκάλα που την έλεγαν Δανάη» και θαύμασαν την Αίγυπτο και το ιερό ποτάμι της το Νείλο, με το παραμύθι:« Η πεντάμορφη της Αιγύπτου».
Μετά από αυτό το ταξίδι ήρθαν σε επαφή  και με τη δημιουργό των βιβλίων κ.Ζαχαρούλα Καραβά,που με  μεγάλη της χαρά δέχτηκε την πρόσκληση του σχολείου μας και μας επισκέφτηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013.















Η κ.Καραβά, δασκάλα και η ίδια,συζήτησε με τους μαθητές για πολλή ώρα για το πώς γράφεται και εικονογραφείται ένα βιβλίο και απάντησε στις ερωτήσεις τους με υπομονή.Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την «Πεντάμορφη της Αιγύπτου» και το μαγικό κόσμο του παραμυθιού.

Τελειώνοντας την επίσκεψή της χάρισε στους μαθητές σελιδοδείκτες,υπέγραψε αυτόγραφα και πήρε απ΄ τα παιδιά ζωγραφιές  και ευχές.Οι μαθητές μας ευχαριστήθηκαν πολύ από αυτή τη γνωριμία. Τα θετικά τους σχόλια, οι χαρακτηρισμοί τους για τη συγγραφέα «γλυκομίλητη», «καλή» ας της δίνουν δύναμη να συνεχίσει το έργο τηςστο σχολείο και στη συγγραφή νέων βιβλίων.

Υπεύθυνοι  αυτών των δράσεων φιλαναγνωσίας οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Νούσας Αθανάσιος  και Σέττα Ευμορφία.