18 Δεκ 2021

Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σχολείου

   



 Στολίζοντας φέτος τo σχολείο μας  μας οι εκπαιδευτικοί δεν μπορέσαμε να μην σκεφτούμε πόσο έλειψε στα παιδιά αυτή η διαδικασία την περσινή χρονιά, αφού οι συνθήκες του εγκλεισμού μας υποχρέωσαν να διδάσκουμε μέσω υπολογιστών και κατά συνέπεια οι γιορτές ήταν εξ ορισμού απαγορευτικές.



Γιατί τι πιο ουσιώδες και όμορφο από τα παιδιά που ζουν τη χαρά να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να συμμετέχουν στη γιορτή της τάξης τους, να βλέπουν το σχολείο τους στολισμένο γιορτινά, να γράφουν το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να τραγουδούν και να κοινωνούν το πνεύμα της αγαπημένης τους γιορτής.
    Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι στιγμές για την ψυχική υγεία των παιδιών, έστω γιορτάζοντας κατά τμήμα.
Πάντοτε, βλέποντας τη λάμψη και τη χαρά στα μάτια των μικρών μαθητών κάθε φορά που αντικρίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο  ή κάθε φορά που συμμετέχουν στο γιορτινό κλίμα, το αίσθημα της δικής μας συγκίνησης είναι αναπόφευκτο. Αίσθημα που είναι σε όλους, μικρούς και μεγάλους, ακόμα πιο έντονο φέτος, αφού η περσινή υποχρεωτική αποχή μας έκανε να εκτιμήσουμε τα μέχρι πρότινος «δεδομένα» και για πολλούς «τετριμμένα».






   Χρόνια Πολλά σας ευχόμαστε όλοι  και
καλά
και ακόμα ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!