16 Απρ 2019

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Την Τετάρτη 10 Απριλίου οι μαθητές της Β΄ τάξης  μαζί με τους δασκάλους τους κ. Παπαθανασόπουλο Βασίλη (Β΄1) και κ. Παπαμιχάλη Ελένη (Β΄2) επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών. Αρχικά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, το υλικό και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Σειρά είχε το παραμύθι "Η Λούνα και το γαλάζιο δωμάτιο" της Magdalena Guirao Jullien. Η Λούνα είναι ένα ήσυχο παιδί, τόσο ήσυχο που οι μεγάλοι ανησυχούν όταν τη βλέπουν να κάθεται μόνη της και να ονειροπολεί. Της αρέσει να πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιά της. Όταν εκείνη κοιμάται, η Λούνα μπαίνει στα γαλάζια σχέδια της ταπετσαρίας που είναι κολλημένη στον τοίχο του δωματίου και μας παίρνει μαζί της στα φανταστικά ταξίδια της.




Το παραμύθι αυτό βοήθησε τους μαθητές να ταξιδέψουν σε χώρους της παιδικής φαντασίας αλλά και της τέχνης όπως αυτά ξέρουν και μπορούν να επικοινωνήσουν.

Κατόπιν οι μαθητές παρακολούθησαν ένα βίντεο και γνώρισαν μέσα από τα πορτραίτα του Picasso, την περίοδο του κυβισμού, το "διαφορετικό" στην απεικόνιση των προσώπων.




Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία οι μαθητές εμπνεύστηκαν και έγιναν "μικροί Picasso" δημιουργώντας τις δικές τους ξεχωριστές προσωπογραφίες.






Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Μαρία Αναστασίου για τη φιλοξενία και το υπέροχο ταξίδι στο φανταστικό κόσμο των παιδιών.