29 Μαρ 2017

Eπίσκεψη στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

                                       
                        ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΤΑΡΑ


Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2017 οι μαθητές της ΣΤ΄1 τάξης επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν: ΄΄Οι Μούσες στο σχολείο μας΄΄. Αρχικά έγινε εισαγωγή  στο έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου  Δημήτρη Μυταρά και παρουσίαση έργων του από τον καθηγητή του εργαστηρίου κ.Κώστα Μίχαλο . Η συζήτηση που εκτυλίχθηκε γύρω από την έννοια της τέχνης και  γύρω από τις έννοιες - κλειδιά για τη μύηση στο έργο του Δημήτρη Μυταρά ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. 
Στη συνέχεια εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργαστηρίου από την Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου κ.Βάσω Λοβέρδου.
 Οι μαθητές με την καθοδήγηση του κ.Μίχαλου  εκφράστηκαν ο καθένας με το δικό του τρόπο και ζωγράφισαν με πρωτοτυπία  έργα του Δημήτρη Μυταρά.

Έργο Δημήτρη Δαραμάρα

Έργο Αφένδρας Γαϊτανάρου

Έργο Σταυρίνας Αντωνίου

Έργο Παναγιώτας Ευσταθίου 

Έργο  Κατερίνας Κουρούπη 


Έργο Κων/νου Κρινή 


Η κ.Χαρίκλεια Μυταρά βρέθηκε  κοντά στους μαθητές μας και ενθάρρυνε την προσπάθειά τους.


Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του εργαστηρίου για την άψογη φιλοξενία τους.
Τους μαθητές συνόδεψαν η Δ/ντρια του σχολείου μας κ.Καρλατήρα Διονυσία, ο δάσκαλος του τμήματος κ.Αντωνιάδης Αμανάτιος, ο καθηγητής εικαστικών του σχολείου μας κ.Καρράς Ηλίας και η δασκάλα παράλληλης στήριξης κ. Κοτρώνη Ελένη.