22 Οκτ 2013

Περιβαλλοντικές δράσεις!!!

Με την καθιέρωση της δεύτερης εβδομάδας του Οκτώβρη ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν  διάφορες δράσεις.



 Στα πλαίσια του μαθήματος της φιλαναγνωσίας διαβάστηκαν οικολογικά παραμύθια στις μικρότερες τάξεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τις περιβαλλοντικές αξίες. Oι μαθητές του Α'1  κατασκεύασαν το "Βρωμοχώρι" και το "Καθαροχώρι" και οι μαθητές του Α'2  ομόρφυναν τον αύλειο χώρο φυτεύοντας λουλούδια.

Το "Βρωμοχώρι" και το "Καθαροχώρι" από τους μαθητές του Α'1.



Οι Βρωμοχωρίτες άφησαν το χωριό τους να βρωμίσει και το πράσινο να καταστραφεί. Τα παιδιά πήραν όμως την κατάσταση στα χέρια τους …και με τη βοήθεια των πυροσβεστών πετούν και πλένουν το χωριό τους , ποτίζουν τα λουλούδια και για να μην ρυπανθεί ξανά το χωριό τους βάζουν στις καμινάδες των σπιτιών τους …μπαλόνια!!!  























Οι μαθητές του Α'2,χαρούμενοι, ομορφαίνουν και δίνουν χρώμα στην είσοδο του σχολείου μας!





 Στο μάθημα τις ευέλικτης ζώνης  έγιναν διάφορες δραστηριότητες γύρω από διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, υλοποιήθηκαν  εικαστικά εργαστήρια.

'' Ο κόκκινος γίγαντας" από τους μαθητές του Β' 3.



Οι μαθητές του Στ' 2 εστιάζουν σε περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας.



 Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου η περιβαλλοντολόγος  Κυριακή Εταιρίδου πραγματοποίησε ενημερωτική δράση σε όλους τους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.Με την παρουσίασή της:«Το νερό το πολυτιμότερο αγαθό»  μίλησε σε όλους  τους μαθητές  του σχολείου . 




Μέσα από το οικολογικό παραμύθι: «Νούλης ο Σταγονούλης» άγγιξε σημαντικές περιβαλλοντικές  έννοιες, ευαισθητοποίησε τους μαθητές  γύρω από τη συνετή χρήση και εξοικονόμηση ενέργειας , και στο τέλος τους προέτρεψε να γίνουν ανιχνευτές  σπατάλης νερού να καταγράψουν τις διαρροές του νερού στο σχολείο τους αλλά και στο σπίτι τους .



Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν  με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της περιβαλλοντολόγου!