13 Απρ 2013

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ



Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα: «Δημιουργώντας κοινότητες μάθησης: Η συμβολή των εκπαιδευτικών σε ένα πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον σχολικό περιβάλλον». Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Ε.Π. Ευβοίας, Δρ Δημήτριος Μητάκος,  με τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ήταν μια εκπαιδευτική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και συμμετείχαν σε αυτή και οι 275 εκπαιδευτικοί της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Εύβοιας, μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι οποίοι παρακολούθησαν με  ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Πανεπιστημιακών δασκάλων αλλά και των συναδέλφων τους.
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν:
1) κ. Αναγνώστου Ηλίας, Προϊστάμενος Επ. Παιδαγωγικής καθοδήγησης Στ. Ελλάδας με θέμα: «(Εν)Διαφέρον και μάθηση: με αφορμή δύο εμπειρίες»
2) Δρ Μητάκος Δημήτριος ,Σχολικός Σύμβουλος 3ης Ε.Π., Εύβοιας με θέμα: «Η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, ως προϋπόθεση της ποιότητας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»
3) Δρ Φλουρής Γεώργιος, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Παν. Αθηνών με θέμα: «Αναστοχαστικός δάσκαλος- προσωπική θεωρία και καλές πρακτικές»
4) 12 μελής ομάδα εισηγητών Πανεπιστημιακών, αλλά και δασκάλων και διευθυντών της περιοχής μας, οι οποίοι/ες υλοποίησαν εργαστήρια με ποικίλη εκπαιδευτική θεματολογία:


ΑΡΕΤΗ  ΚΥΠΡΑΙΟΥ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ M.Sc. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ M.Ed
Α. ΔΕΝΙΟΖΟΣ, Δ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, Επιστημονικοί     Συνεργάτες του Προγράμματος
Ε. ΓΚΟΝΕΛΑ,  ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΠΕ (Γενικής και Ειδικής   Αγωγής) ε.τ. και Επιστημονική  Συνεργάτιδα του Προγράμματος
Δρ. ΧΡ. ΓΛΕΝΗ, Επιστημονική Συνεργάτιδα του    Προγράμματος
Τ. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ε.τ. και Επιστημονική           Συνεργάτιδα του Προγράμματος
ΓΕΡΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΡ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 2ΟΥ Δ.Σ. ΨΑΧΝΩΝ
ΔΑΣΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, Μ.Α.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 7ΟΥ Δ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 
Υπ. Διδάκτορας Παν. Ιωαννίνων
Δ/ΝΤΗΣ 11ΟΥ Δ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΔΡ
Δ/ΝΤΡΙΑ 18ΟΥ Δ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΚΟΥΣΚΟΥΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Μ.ED.,
ΔΑΣΚΑΛΑ 11ΟΥ Δ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΜΠΙΣΜΠΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 3ΟΥ Δ.Σ. ΨΑΧΝΩΝ
ΠΑΠΑΣΗΦΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ ΝΕΛΕ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ Δ.Σ. ΤΡΙΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΔΑΣΚΑΛΑ Δ.Σ. ΑΝΘΗΔΟΝΑΣ




































Ανάμεσά τους ήταν και η διευθύντρια του σχολείου μας , Δρ της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, κ. Καρλατήρα Διονυσία.

Επισημαίνεται η αθρόα εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε υποστηρικτικές δράσεις της ημερίδας όπως η γραμματειακή υποστήριξη του σεμιναρίου (οι οποίοι συνέβαλαν στην πετυχημένη διοργάνωση του σεμιναρίου), η άψογη φιλοξενία από τον διευθυντή του 7ου Δ.Σ Χαλκίδας κ. Δάσκου Γρηγόρη και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου, αλλά και η διανομή των  πρακτικών όλων των εισηγήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Παλιαλέξης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Γεώργιος Συρίμης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ.Βασιλική Λαμπίτση, o Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Άρης Αυξωνίδης κά.
Η εκπαιδευτική κοινότητα της Εύβοιας με εκδηλώσεις όπως η παραπάνω, υπογραμμίζει την ανάγκη για αναπροσδιορισμό του επιστημονικού, του παιδαγωγικού και του κοινωνικού ρόλου του δασκάλου.





Who's Online