3 Απρ 2012

Δράσεις στην ώρα της Φιλαναγνωσίας (μέρος ΙΙ)


Την Τετάρτη 28 Μαρτίου οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη συγγραφέα Ηρώ Παπαμόσχου στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος της φιλαναγνωσίας, που στοχεύουν να φέρουν σε επαφή το μαθητή με το λογοτεχνικό βιβλίο, να τον οδηγήσουν στην αισθητική εμπειρία, να διεγείρουν την αισθητική απόλαυση και να καλλιεργήσουν μια σχέση φιλίας μ’ αυτό.
Οι μαθητές μας πριν την επίσκεψη της συγγραφέα είχαν κάνει κάποια σχετική προετοιμασία από τους διαμεσολαβητές-δασκάλους τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της συγγραφέα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ίδια να διαβάζει αποσπάσματα από τα βιβλία της:
Το πέρασμα της γάτας, μυθιστόρημα, εκδόσεις Πατάκη (1991) Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Ένα μωρό χωρίς όνομα, μυθιστόρημα, εκδόσεις Πατάκη (2004)
Στη σκιά του πύργου, μυθιστόρημα, εκδόσεις Πατάκη, αναθεωρημένη έκδοση( 2010)
έθεσαν ερωτήσεις, άκουσαν τις εμπειρίες της που αφορούσαν τη συγγραφή αυτών των βιβλίων, έγιναν και οι ίδιοι συμμέτοχοι των εμπειριών της και του κόσμου των ιδεών της. Ήταν γι’ αυτούς ένα πέρασμα από τον κόσμο των ανθρώπινων χαρακτήρων των βιβλίων της στο δικό τους προσωπικό κόσμο.
Ο διάλογος απ’ αυτή τη συνάντηση με τη συγγραφέα, η συνομιλία με τα βιβλία της και τους ήρωές της κινητοποίησαν το ενδιαφέρον, την περιέργεια και τη φαντασία των μαθητών μας.
Περιμένουν τώρα με ανυπομονησία την έκδοση του καινούριου βιβλίου της, όπως τους υποσχέθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας:




Η συγγραφέας υπέγραψε στο τέλος τα βιβλία των μαθητών:



Οι μαθητές της Ε1 δώρισαν στη συγγραφέα ένα μπλοκ με ζωγραφιές τους εμπνευσμένες από τα βιβλία της: