10 Φεβ 2017

Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), στο σχολείο μας έγινε μια παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής κ. Αντωνία Σούκου. Μέσα από εικόνες και βίντεο έγινε μια πρώτη προσέγγιση του τι σημαίνει αναπηρία, ποιες είναι οι μορφές της καθώς και οι τρόποι εκπαίδευσης και επικοινωνίας των ατόμων αυτών. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι κινητικές αναπηρίες, η νοητική υστέρηση, ο αυτισμός , καθώς και οι αισθητηριακές αναπηρίες όρασης και ακοής.










Σκοπός της συγκεκριμένης παρουσίασης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς την αναπηρία, τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την παραδοχή ότι πράγματι, όλοι μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα ίσοι.




9 Φεβ 2017

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας η χριστουγεννιάτικη εορταστική  εκδήλωση, με πλήθος κόσμου και παρουσία του Σχολικού Συμβούλου της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Νομού Εύβοιας Δρ.Μητάκου Δημήτριου.
Την εκδήλωση είχαν αναλάβει οι μαθητές των τάξεων Α΄και Β΄.



 Aρχικά το λόγο πήρε η Δ/ντρια του Σχολείου μας κ.Καρλατήρα Διονυσία καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους,  μίλησε  για το πνεύμα των Χριστουγέννων,  τον εθελοντισμό στο σχολείο μας, το φιλανθρωπικό έργο   και   την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από  το συνάνθρωπό τους. Ευχαρίστησε  όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της γιορτής, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς,  τον Ελληνικό, Πολιτιστικό και Παραδοσιακό Σύλλογο Χαλκίδας ''Το Αλωνάκι'' και το Σύλλογο Κρητών Εύβοιας ''Ο Ψηλορείτης''για τις στολές που μας δάνεισαν και τη ''Ζύμη Ψαχνών'' για τα προϊόντα τα οποία μας χορήγησε και δόθηκαν στο Γηροκομείο Χαλκίδας μαζί με τρόφιμα που συγκέντρωσαν οι μαθητές του σχολείου.  


Στη συνέχεια ακολούθησε το θεατρικό: ''Πάει ο παλιός ο χρόνος'',που είχαν αναλάβει οι μαθητές των τμημάτων Α΄1 και Β΄2 με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς κ. Τερτίγκα Βασιλική και  κ. Μαμουλαίου Δήμητρα.





Οι μαθητές του τμήματος Β΄1 έπαιξαν το θεατρικό:''Η γέννηση του Χριστού'' και υπεύθυνοι ήταν οι εκπ/κοί κ.Κωνσταντινίδης Ευρυβιάδης και κ.Πριμηκυρίου Ευαγγελία. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην δημιουργία των διακοσμητικών των κουστουμιών βοήθησαν οι μαθητές του τμήματος Ε΄3.
.


Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ.Παπαμιχάλη Ελένη δασκάλα του τμήματος Α΄2  η οποία ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το θεατρικό του τμήματος: Το Σύλλογο ''Αλωνάκι'', το Σύλλογο Κρητών Εύβοιας ο ''Ψηλορείτης'', τους γονείς, τους μαθητές.






Τα τραγούδια τα οποία ακούστηκαν ήταν:
''Νιφάδες'' από το Α΄1 και Β΄2
''Τρεις μάγοι'' και ''Η γέννηση'' από το Β΄1
Κάλαντα Πελοποννήσου και Κάλαντα Κεφαλονιάς από το  Α΄2
Υπεύθυνη  για τα τραγούδια ήταν η μουσικός κ.Σεβροπούλου Ευαγγελία
 Υπεύθυνη προβολής ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής κ.Καρατζιά Μαρία
Για τα σκηνικά υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια εικαστικών κ.Κεμανέ Ιωάννα.




Η έκπληξη που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  έμεινε για το τέλος, όπου ήρθε ο Άγιος Βασίλης και μοίρασε δώρα στα παιδιά.