26 Απρ 2013



Η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας, σας εύχονται
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.




14 Απρ 2013

Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας !!!

Οι μαθητές του σχολείου μας (Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄τάξεις) την  Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 επισκέφθηκαν την έκθεση των δεινοσαύρων της Παταγονίας. 
Στην έκθεση αυτή είδαν το μεγαλύτερο σαρκοφάγο δεινόσαυρο(Αργεντινόσαυρο) που έζησε ποτέ , τους παλαιότερους αλλά και τους νεότερους δεινόσαυρους, πτηνά της Κρητιδικής περιόδου  που δεν μπορούσαν να πετάξουν, θαλάσσια ερπετά, διαδραστικά εκθέματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και τη Grupo Cultural SRL της Αργεντινής.


13 Απρ 2013

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ



Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα: «Δημιουργώντας κοινότητες μάθησης: Η συμβολή των εκπαιδευτικών σε ένα πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον σχολικό περιβάλλον». Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Ε.Π. Ευβοίας, Δρ Δημήτριος Μητάκος,  με τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ήταν μια εκπαιδευτική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και συμμετείχαν σε αυτή και οι 275 εκπαιδευτικοί της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Εύβοιας, μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι οποίοι παρακολούθησαν με  ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Πανεπιστημιακών δασκάλων αλλά και των συναδέλφων τους.

10 Απρ 2013

Ένα αλλιώτικο λεωφορείο


Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης οι μαθητές του Γ΄2 αφού μίλησαν για την ρύπανση του περιβάλλοντος, για την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας που καταστρέφονται, για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανισθούν,ορμώμενοι και από το μάθημα της Γλώσσας «Το ηλιακό λεωφορείο» (2ο τεύχος ,σελίδα 64) θέλησαν να φτιάξουν το δικό τους «οικολογικό» λεωφορείο...

Για την κατασκευή τους αυτή χρησιμοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτόκουτα, πλαστικά πιάτα, αλουμινόχαρτο, χαρτί  από εφημερίδες, κονσερβοκούτια...




Και επειδή το λεωφορείο τους έπρεπε να είναι χαρούμενο, για να το διακοσμήσουν... έβαλαν την φαντασία τους!!!




9 Απρ 2013

25 Μαρτίου

       Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η σχολική μας εκδήλωση για την 25η Μαρτίου. Τη διοργάνωση της 
εκδήλωσης είχαν αναλάβει τα τμήματα Γ΄1, Γ΄2, Δ΄1 και Δ΄2.

      Οι μαθητές παρουσίασαν με τον δικό τους τρόπο τους σημαντικότερους ήρωες της ελληνικής επανάστασης αλλά και τους συντελεστές της ανασύστασης του ελληνικού κράτους: τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, την Μαντώ Μαυρογένους,τον Νικηταρά, τις Σουλιώτισσες,τον Καποδίστρια,τον Ρήγα... 

3 Απρ 2013

Απόκριες...



Απόκριες... και η αυλή του σχολείου μας έγινε ένα τεράστιο γαϊτανάκι κεφιού και χαράς!
Όλοι οι μαθητές του σχολείου έδωσαν τα χέρια χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας σε ρυθμούς καρναβαλιού!!!!